Rakerace

En rake är den avgift som huset tar i provision av pokerspelarna vid pokerborden. Ett rakerace är en slags bonus där den som varit flitig vid pokerborden online och deltagit med många ”rejkade” händer belönas. Det kan till exempel handla om en större summa pengar som delas ut till de pokerspelare som har samlat ihop mest poäng under en viss period.En rake tar arrangören ut från spelarna på två sätt, antingen via en del av insatsen vid en turnering eller genom en viss procent på varje hand vid ett kontantbord. Ett rakerace ska ses som en uppmuntran till lojala spelare, en form av belöning eller bonus till återkommande spelare – men det ska inte vara huvudfokus när man spelar poker.

Fokus vid pokerspel online

Rakerace ska som sagt inte vara fokus på vid pokerspelande online. Vad du som pokerspelare istället ska fokusera på är att spela så bra poker som möjligt. Ett rakerace ska ses som en sidovinst eller en glad överraskning, på så sätt blir du inte stressad under tiden du spelar. Du kan hålla koll på hur du ligger till i ett rakerace genom tabeller över resultaten.

Spela vid flera bord

När du har blivit varm i kläderna vid pokerborden online kan du ha flera bord igång samtidigt. Om du har det är chanserna större att du tar hem vinsten vid ett rakerace. Att ha flera bord igång kan dock ha en dålig inverkan på själva pokerspelandet eftersom du då tappar fokus. Att spela på flera bord samtidigt bör endast göras när du behärskar spelet ordentligt.

Rake, husets inkomst

Att spelarrangören vill ha en liten del av de pengar som satsas vid poker är inte att undra på – de måste ju tjäna pengar på något sätt. Pengarna som pokerspelarna spelar om tillfaller pokerspelarna så att en viss procent går till spelarrangören är alltså ingenting konstigt. Ett rakerace kan alltså ses som husets sätt att tacka sina spelare med lite krydda på moset.